De nieuwe gemeentegids Bronckhorst is af te halen in dorpshuis de Ruimte.

De gids is ook digitaal te vinden via www.bronckhorst.nl.

De gids staat bordevol informatie over verenigingen, scholen, stichtingen, bedrijven en instellingen in Bronckhorst. Daarnaast bevat de gids de nodige informatie over het gemeentebestuur, de ambtelijke organisatie, de wijze van dienstverlenen en de producten en diensten die de gemeente verstrekt. Ook is er aandacht voor de geschiedenis en bezienswaardigheden van de plaatsen die Bronckhorst vormen, de trouwmogelijkheden (kan in de Hummelse Kerk), gebiedsambtenaren (laatste vrijdagochtend van de maand in de Ruimte) en het Bronckhorster inwonerpanel.

 

 

Nieuw spreekuur in Hummelo

... Heeft u ideeën voor uw woonomgeving, maar weet u niet bij wie u terecht kunt voor hulp om uw idee verder uit te werken?

... Heeft u iemand nodig om mee te denken over het organiseren van een bijeenkomst/activiteit?

... Wilt u weten wat er in de omliggende dorpen gebeurt als het gaat om uw plannen/initiatieven en hoe u daarvan kunt leren of er wellicht bij aan kunt haken?

De Gebiedsambtenaren van de gemeente Bronckhorst zijn u graag van dienst!

Vanaf 26 mei 2016 starten Gebiedsambtenaren Jan Ditzelfde en Arie Vries voor Hummelo e.o. een maandelijks spreekuur voor bewoners van het gebied. Het spreekuur is iedere laatste donderdag van de maand van 09.30 tot 11.30 uur in dorpshuis De Ruimte, Dorpssstraat 22 in Hummelo.

Graag tot dan! Aarzel niet en loop bij ze binnen. De koffie staat klaar!

Dankzij financiële steun van de IDeefabriek en de Rabobank kunnen wij het komende seizoen onze films net wat professioneler tonen en toch een lage entree van € 5,- euro blijven vragen voor geweldig mooie films.

Door het nieuwe scherm, dat zo uit het plafond komt zoemen, kunnen wij de stoelen ook een stuk 'economischer' opstellen. Er kunnen straks dus meer mensen in, die het ook nog eens een stuk beter kunnen zien. Geweldig toch?! Ons idee voor het filmhuis werd als zodanig verbindend en als een plus voor de Achterhoek gezien, dat onze subsidie-aanvraag werd gehonoreerd. Dus: IDeefabriek en Rabobank: superbedankt!

Heb jij nou ook een steengoed idee, dat culturele uitingen in de Achterhoek stimuleert en dat een verbindende rol kan spelen voor je omgeving? Wat let je?! Bekijk het leuke filmpje via onderstaande link en neem contact op met de IDeefabriek!

PS. En kom natuurlijk vooral ook bij de opening van ons Filmseizoen met de indrukwekkende film 'Still Alice', 23 oktober, 20:30 uur.

https://www.youtube.com/watch?v=m16DX3fk83I&feature=youtu.be