Presentatie Hummelo in oorlogstijd

In mei 2017 gaf Karl Lusink een indrukwekkende presentatie over Hummelo tijdens de Tweede Wereldoorlog. De avond was te kort, dus 2 mei aanstaande is er een vervolg. Een nieuwe presentatie met verhalen die in 2017 niet verteld zijn. 

Een boeiende avond 

We duiken een avond de geschiedenis in in de kerk. Karl Lusink, amateurhistoricus uit Drempt, is in Hummelo en omstreken welbekend. Al meer dan dertig jaar doet hij onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog in de voormalige Gemeente Hummelo en Keppel en in al die jaren heeft hij een schat aan informatie en materiaal verzameld. Tijdens de presentatie op donderdag 2 mei doet hij hier een greep uit. Het belooft een enorm interessante presentatie te worden met veel interessante wetenswaardigheden en onbekende foto’s. Mocht u in 2017 de presentatie ook hebben bezocht, dan kunt u gerust weer komen, want alle verhalen waar de avond twee jaar geleden te kort voor was, komen nu aan bod. Twee jaar geleden was de kerk uitverkocht, wacht dus niet te lang met het kopen of bestellen van uw kaartje. 

Voor jong en oud

De lezing over WOII is interessant voor jong en oud. Voor (de wat oudere) kinderen is het fascinerend om te horen over de oorlogsjaren die relatief nog maar zo bij ons liggen. Maar voor iedereen is begin mei een goed moment voor diepgang en reflectie. Wat hebben wij het tegenwoordig goed in Nederland. Hoe weinig hebben wij hier eigenlijk te klagen wanneer je de vergelijking trekt met zoveel oorlogsgebieden in de wereld. De Tweede Wereldoorlog lijkt en is natuurlijk ook steeds langer geleden, maar het is belangrijk stil te blijven staan bij onze geschiedenis. Het houdt ons scherp maar ook dankbaar voor de vrijheid waar we vandaag de dag van mogen genieten!

Komt allen om al het boeiends te horen wat Karl te vertellen heeft. Donderdagavond 2 mei, aanvang 20:00 uur, zaal open: 19:15 uur. Kaarten à vijf euro zijn te koop bij de Spar en natuurlijk ook te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan Lusinks Stichting Aircraft Research Group Achterhoek.

 IMG 6432

Ook dit jaar organiseren wij weer de Avondvierdaagse voor Hummelo en omgeving! 

Op maandag 3 t/m vrijdag 7 juni (dus inclusief reserve-avond)

Inschrijven:
woensdag 29 mei vanaf 14:15 uur bij o.b.s. De Woordhof
vrijdag 31 mei van 19:00 tot 20:30 uur in Dorpshuis De Ruimte

2,5 - 5 - 10 km.

A4D kerk

Prachtige docu-roadmovie op donderdagavond 27 juni

Op donderdagavond 27 juni, aan de vooravond van Vive la France, kunt u bij Dorpshuis de Ruimte genieten van een prachtige film in de buitenlucht. Na de Table d’hôte (rond de klok van 10) kunt u uw stoeltje meenemen en een plekje zoeken onder de linden, achter de kerk en het dorpshuis. Ook als u niet hebt meegegeten bent u natuurlijk meer dan welkom om deze film te komen bekijken. Want we hebben een pareltje van een film geprogrammeerd. 

Visages, villages

Deze atypische film ontstond uit een ontmoeting tussen regisseuse Agnès Varda en fotograaf JR, en berust op een simpel maar efficiënt principe: andere mensen ontmoeten. Het resultaat is een reis met duizend-en-een verhalen, vol goed humeur en vrijgevigheid. De perfecte zomerfilm dus! ‘Visages, villages’ is een film uit 2017 en won de prijs voor beste documentaire op het filmfestival in Cannes. 

Avontuurlijke docu-roadmovie

Een bijna uitgestorven mijnwerkersstraatje, een geitenmelkerij en een van een klif gevallen bunker zijn slechts enkele van de bijzondere locaties die fotograffiti-kunstenaar JR en nouvelle vague-coryfee Agnès Varda bezoeken in hun avontuurlijke docu-roadmovie door Frankrijk, die eindigt op de stoep bij Godard. Hij 33, zij 88, brengen verleden en heden samen met portrettengalerijen in de openlucht als ode aan de fotografie, het toeval en het kunstzinnige oog. Wat dood was herleeft miraculeus in een speelse dialoog tussen kunstenaar, model en toeschouwer: poëtisch, ontroerend, en deksels amusant.

Info

Filmkaarten zij te koop voor 5 euro. Reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. haal ze bij de Spar Hummelo. Neem voor de film uw eigen stoeltje / dekentje / kussentje mee. 

  visages villages 2

c7b9ed2e 45c6 4bb4 9232 894c1a385b26

Op zondagmiddag 1 september vindt het Open Podium in Hummelo weer plaats. De open plek achter de kerk is een prachtige spot om samen te genieten van alle talenten die op gaan treden. Ingetogen kleine liedjes van singer-songer-writers, maar ook een complete band, een dansgroep en je kunt je nog inschrijven als je je talent wilt laten zien: wat het dan ook is! Dit jaar wordt de vrijheid-blijheid-sfeer weer versterkt door de rollende keukens die hun plekje zullen innemen onder de linden. Dus niet alleen de oren, nee, alle zintuigen zullen worden verwend! Het Open Podium wordt georganiseerd door de Stichting Dorpshuis Hummelo, die activiteiten organiseert in het dorpshuis en in en rondom de dorpskerk. 

 open podium

Opgeven

Ken of ben jij nou iemand die iets moois te delen heeft met het publiek? Geef je dan op voor het Open Podium via mail of Facebook Messenger. Het programma begint om 14:30 uur. Vanaf 14:00 is er inloop en na de geprogrammeerde acts kan er nog naar hartenlust worden gejamd door wie nog zin heeft het podium op te springen!

Festivalsfeer

Met de wapperende vlaggetjes, het aanwezige zonnetje en de bonte verzameling aan optredens die elkaar opvolgen hing er op het Open Podium altijd al een festivalsfeertje op de afgelopen drie edities. Dit jaar worden daar een aantal rollende keukens aan toegevoegd met BBQ, broodjes, ijsjes en andere treats die zullen bijdragen aan de feestvreugde. 

Hummelo!

Creativiteit en saamhorigheid, dat zijn de kernwoorden van de middag. Originaliteit, creativiteit, authenticiteit en lef worden hier beloond met een welgemeend en hartelijk applaus. Iedereen die niet op durft te treden (no hard feelings), kan een hapje en een drankje komen doen en genieten van een gezellige middag. Bij goed weer buiten, bij slecht weer ook, maar dan in de tent. Vrije entree.